luni, 20 august 2012

Din ciclul “Conturile lui Ceausescu”

Un nou episod din ciclul “Conturile lui Ceausescu”
Generalul Pacepa ofera o explicatie halucinanta pentru averea detinuta de tanarul deputat Cristian Boureanu * Tatal sau a descoperit, pe vremea lui Ceausescu, un mare zacamant de aur in Zambia, din care s-au alimentat trei ani conturile Securitatii * Deputatul PSD Filip Georgescu a declarat ca Boureanu senior a facut parte din structurile inalte ale serviciului secret comunist
Deputatul PDL Cristian Boureanu s-a nascut in capitala Zambiei, la Lusaka. Parintii sai, geologi de profesie, au primit o oferta de munca in aceasta tara, dupa ce au descoperit marele zacamant de aur de la Valiug. Pana in 1984, tanarul a stat in Zambia. A venit in Romania si, in cativa ani, a ajuns unul dintre cei mai bogati politicieni. Cum s-a intamplat insa acest lucru, ramane un mister. Desi acesta spune ca a muncit din greu pentru a face bani, realitatea pare a fi alta. Mai exact, avutia democrat-liberalului se datoreaza si activitatilor familiei sale inainte de 1989.
Cristian Boureanu detine o avere impresionanta. Bani in conturi, proprietati si firme care sunt pe profit. Spre exemplu, societatea Topanel, la care Boureanu detine 40% din partile sociale, a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de aproximativ cinci milioane de euro. Firmele Altipo Construct SA, la care detine 80% dintre actiuni si Ramplast Distributie Profile SRL (70%), au scos un profit de aproximativ 1,5 milioane de euro, fiecare. Metalpanel, unde detine 30%, a incheiat 2007 cu aproximativ un milion de euro in cont, iar Mega Trans Logistics SRL (25% dintre actiuni), a avut o cifra de afaceri de aproximativ doua milioane de euro.
In ceea ce priveste investitiile imobiliare, familia Boureanu avea, la finele anului trecut, cinci apartamente si nenumarate terenuri, proprietati in valoare de aproximativ 13,5 milioane de euro. La acestea se mai adauga depozite bancare de aproximativ 1.100.000 euro si obiecte in valoare de 200.000 de euro. De altfel, tocmai aceasta avere fabuloasa i-a permis lui Boureanu sa contracteze credite in valoare de 6,3 milioane de euro, credite la care cu greu pot avea acces chiar si miliardarii cu state vechi de plata, darmite unul aparut peste noapte.
Reteta succesului
La acest imperiu financiar a ajuns, in numai cativa ani, fostul rocker Boureanu, pornind de la vanzari de chiloti si hartie igienica prin Iugoslavia, anii ‘90. Cel putin asa vrea sa ne faca sa credem. In spate s-ar afla, sustin unii, mana de ajutor a tatalui sau. Deputatul PSD Filip Georgescu este de parere ca tatal lui Boureanu a facut parte din structurile inalte ale Securitatii, din moment ce, pe vremea lui Ceausescu, familia Boureanu beneficia de privilegii nepermise oricui – cum ar fi cel de a profesa in afara tarii. Practic, sustine deputatul social-democrat, in acea perioada familia Boureanu a reusit sa acumuleze o avere impresionanta, pe care tatal junelui Cristian si-ar fi sporit-o si dupa Revolutie, dintr-o pozitie echivalenta cu cea pe care o avea in regimul comunist.
Nu stim daca presupunerile deputatului Georgescu sunt sau nu intru totul reale, cert este un lucru: varianta aceasta pare a fi mult mai credibila decat imaginea idilica pe care Boureanu incearca sa o inoculeze presei: aceea de baiat destept si descurcaret.
Generalul PacepaConfirmarea lui Pacepa
In sprijinul spuselor lui Georgescu vine insa si marturia-bomba a celebrului general Ion Mihai Pacepa (foto stanga):
"In anul 1978, dictatorul Zambiei, Kenneth Kaunda (foto dreapta), a luat un imprumut de 15 milioane de dolari de la dictatorul roman Nicolae Ceausescu pentru a cumpara tractoare. Multe dintre acestea nu au funcţionat. Banii urma sa-i plateasca in aur, de la prospectiunile pe care le facea statul roman, care avea 50% din extragere. Asa ca timp de trei ani, din 1980-1982, tot aurul Zambiei a alimentat conturile Securitatii".
Ceausescu si KaundaCurios este si faptul ca nimeni nu stie nici macar cum il cheama pe tatal lui Boureanu sau ce scrie in dosarul sau de la CNSAS.
Daca el a fost descoperitorul zacamantului de aur din Zambia si a stat atata vreme in aceasta tara cu voie de la Securitate este usor de presupus ca a fost un om de incredere al regimului.
Si oamenii de incredere, pe langa rasplata imediata, primeau si acces la o serie de informatii sensibile, strict legate de firmele prin care Securitatea valorifica aurul din Zambia.
De afacerile familiei Boureanu nu ar fi strain nici actualul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, care, inainte de a-i sufla sotia mezinului, derula operatiuni avantajoase cu seniorul.
Varianta lui Boureanu
"Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea cand lucram ca zilier pentru o echipa de prospectiuni geologice, parintii mei fiind ingineri geologi. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Am fost de multe ori tentat sa emigrez si o data am si facut-o. In anul 1994 am plecat in Africa de Sud. Un an mai tarziu, am decis sa ma intorc si nu imi pare rau pentru ca in acel moment am luat doua decizii care mi-au marcat viata: mi-am deschis o firma si am intrat in politica. Am descoperit ca ma pricep binisor la amandoua. (…)", scrie pe pagina de net a lui Cristian Boureanu.
Afacerile cu statul
"Sunt in continuare actionar si am idei de afaceri bune pe care le comunic managerilor firmelor mele dar nu mai am timp sa ma ocup efectiv de negocieri sau de punerea in practica a acestor sugestii. Recunosc ca ma enerveaza foarte tare atacurile care pornesc de la premisa <are bani, deci inseamna ca o fi furat el de undeva>. A fi bogat nu este o crima. Felul cum au ales unii sa se imbogateasca poate fi, dar eu am ales sa nu urmez aceasta cale si cand ma vad pus in aceeasi oala cu toti ma infurii. Pentru ca vreau sa conving pe toata lumea ca poti face avere fara sa furi, am incercat sa fiu cat mai transparent posibil cu privire la afacerile mele. Mi-am actualizat declaratia de avere nu odata pe an cum cere legea, ci de fiecare data cand am cumparat sau am vandut ceva. Din acelasi motiv, nu am facut niciodata afaceri cu statul", mai sustine deputatul PDL.
Desi spune ca nu face afaceri cu statul, firmele lui Boureanu au livrat termopane pentru institutii de stat, fiind cel mai mare distribuitor pentru profilele Oltchim Rmnicu-Valcea, firma detinuta de stat, a dezvaluit Financiarul de joi 3 iunie.
Razboaiele TV
Recenta disputa televizata pe care Boureanu a avut-o cu Gabriela Vranceanu Firea nu este si singura de acest gen. In trecut, impetuosul tanar l-a facut pe Adrian Păunescu, in direct, "fosila imputita", desi a fost avertizat de acesta: "Domnule Boureanu, nu-ti merita numele!"
Dupa "nevinovatul" apelativ "domnisorica", adresat deputatei Alina Gorghiu, si trimiterile la "amanti", cu care a amenintat-o pe aceeasi tanara PNL-istă, l-a luat in vizor si pe PSD-istul Nicu Banicioiu: "Ori faceti pe prostul, ori chiar sunteti prost".
Boureanu a avut o disputa si cu interpretul Florin Chilian. Invitat intr-o emisiune la Realitatea TV, politicianul l-a sfatuit pe artist, inainte de intrarea in emisie, sa nu puna o anumita intrebare referitor la cazul Ridzi, caci altfel il va acuza ca este homosexual.
Radu Nicolae

Niciun comentariu:

Totul pentru Ţară

Trimiţând tuturor o ultimă salutare plină de dragoste, rog ca şi generaţiile viitoare să-şi amintească, din când în când, de acela care ...